Modificări privind tarifele aplicabile în domeniul sanitar – veterinar şi pentru siguranţa alimentelor


Ordinul nr. 82/2023 modifică Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar – veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Se prevede că la ridicarea documentului de identificare unic pe viaţă, în format letric, de la direcţia sanitar – veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, deţinătorul de animale din speciile bovine, camelide, cervidee şi reni achită suma de 5 lei/document de identificare unic pe viaţă, reprezentând contravaloarea documentului de identificare unic pe viaţă, aceasta constituindu-se ca venituri proprii ale direcţiei sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor emitente, potrivit legii.

Iar în cazul pierderii/deteriorării documentului de identificare unic pe viaţă în format letric, deţinătorul animalelor din speciile bovine, camelide, cervidee şi reni solicită direcţiei sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, eliberarea documentului de identificare unic pe viaţă duplicat, achitând suma de 31 lei reprezentând contravaloarea acestuia, ce se constituie ca venituri proprii ale direcţiei sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, potrivit legii.