Măsuri în vederea realizării reţelei transeuropene de transport


OUG nr. 64/2023 prevede stabilirea unor măsuri în vederea realizării reţelei transeuropene de transport (TEN – T), precum şi pentru prorogarea unui termen.

Certificatele de urbanism şi avizele, acordurile, autorizaţiile solicitate în cadrul certificatelor de urbanism şi/sau prin legi speciale, necesare obţinerii autorizaţiei de construire, se emit într-un termen maxim de 5 zile lucrătoare de la data depunerii de către beneficiar a documentaţiei complete şi corecte, prin excepţie de la termenele stabilite prin actele normative aplicabile acestora, cu excepţia actului administrativ al autorităţii pentru protecţia mediului şi a actului de reglementare emis de autoritatea de gospodărire a apelor.

Durata maximă a procedurii de acordare a autorizaţiilor definită potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă este de 4 ani şi include şi perioada alocată elaborării documentaţiilor tehnico – economice, aprobării indicatorilor tehnico – economici, asigurarea terenurilor necesare implementării proiectului, exproprieri, precum şi orice alte studii de specialitate necesare în procesul de obţinere a avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor.

Autoritatea desemnată pentru proiectele care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţă este Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.