Consiliul își adoptă poziția cu privire la Regulamentul privind produsele pentru construcții


Consiliul UE și-a adoptat poziția de negociere cu privire la Regulamentul privind produsele pentru construcții (RPC), care actualizează legislația existentă din 2011.

Poziția de negociere a Consiliului sprijină obiectivele generale ale propunerii, dar urmărește să clarifice unele elemente pentru a asigura coerența cu alte acte legislative conexe, cum ar fi Regulamentul privind proiectarea ecologică.

Propunerea de regulament privind produsele pentru construcții stabilește norme armonizate la nivelul UE pentru punerea la dispoziție pe piață a produselor pentru construcții. Noul regulament va alinia produsele pentru construcții la principiile economiei circulare, astfel încât acestea să dureze mai mult, să poată fi reparate mai ușor și să poată fi reciclate la sfârșitul ciclului lor de viață.

Scopul propunerii este de a crea standarde europene comune și de a elimina obstacolele din calea liberei circulații a produselor pentru construcții pe piața internă. Actualizarea propusă a regulamentului din 2011 oferă soluții digitale pentru reducerea sarcinilor administrative, inclusiv o bază de date sau un sistem privind produsele pentru construcții.