A doua cerere de plată aferentă PNRR, aprobată!


La sfârșitul anului trecut, România a înaintat Comisiei a doua cerere de plată aferentă PNRR care includea 49 de jaloane și 2 ținte. După ce a analizat informațiile transmise de autoritățile române, Comisia a considerat 47 de jaloane ca fiind îndeplinite satisfăcător.

A doua cerere de plată este în valoare de 3,22 miliarde euro, din care 2,14 miliarde euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil și 1,08 miliarde euro – sprijin sub formă de împrumut, sume ce includ și prefinanțarea în valoare de 13%. După deducerea prefinanțării deja încasate de țara noastră, sumele de plată sunt de 2,8 miliarde de euro, din care 1,86 miliarde de euro este partea de grant și 0,94 miliarde de euro este partea de împrumut.

Ca urmare a neîndeplinirii satisfăcătoare a 2 jaloane, România va încasa cu 53,36 milioane euro mai puțin în contul componentei de sprijin sub formă de împrumut a PNRR, având la dispoziție încă 6 luni pentru a reveni cu dovezi că și pentru această sumă jaloanele au fost îndeplinite satisfăcător.