Programul naţional de investiţii pentru consolidarea spitalelor este în desfășurare


Ordinul nr. 1302/2023 prevede aprobarea costului unitar/mp suprafaţă desfăşurată pentru obiectivele de investiţii care se realizează prin Programul naţional de investiţii pentru consolidarea spitalelor “Mihail Cantacuzino”.

Se aprobă costul unitar/mp suprafaţă desfăşurată, în funcţie de categoriile de lucrări care se pot realiza prin Programul naţional de investiţii pentru consolidarea spitalelor “Mihail Cantacuzino” şi de categoriile clădirilor incluse în program, astfel:
a) pentru clădirile spitalelor, indiferent de structura din care acestea sunt realizate, costul unitar/mp suprafaţă desfăşurată este de 2.500 euro/mp;
b) pentru clădirile spitalelor clasificate drept monumente istorice, indiferent de structura din care sunt realizate clădirile, costul unitar/mp suprafaţă desfăşurată este de 4.500 euro/mp.

În situaţia în care obiectivul de investiţii cuprinde mai multe corpuri de clădiri, determinarea costului unitar se face pentru fiecare corp de clădire, în funcţie de lucrările de intervenţie propuse prin raportul de expertiză tehnică şi prin raportul de audit energetic, studiul topografic, studiul geotehnic şi alte studii specifice pentru acesta.