Consumatorii vor fi informați clar cu privire la prețul produselor


Operatorii economici au obligația de a asigura consumatorilor informaţii clare şi neechivoce cu privire la preţul produselor.

Ordinul nr. 182/2023 prevede că în cazul unei vânzări directe, operatorii economici sunt obligaţi să informeze consumatorii prin aplicarea pe produs sau în imediata vecinătate unde este expus produsul cel puţin a preţului celui mai mare al produsului respectiv, chiar dacă este afişat şi preţul redus ca urmare a folosirii unui card de fidelitate sau a altor instrumente de fidelizare a consumatorilor emise de operatorul economic, utilizând pentru toate preţurile aceleaşi caractere de font, culoare, mărime şi alte caracteristici.

Iar în cazul unei vânzări online, operatorii economici sunt obligaţi să informeze consumatorii prin afişarea în acelaşi câmp vizual în care este expus produsul cel puţin a preţului celui mai mare al produsului respectiv, chiar dacă este afişat şi preţul redus ca urmare a folosirii unui card de fidelitate sau a altor instrumente de fidelizare a consumatorilor emise de operatorul economic, utilizând pentru toate preţurile aceleaşi caractere de font, culoare, mărime şi alte caracteristici.