Ministerul Justiției organizează ateliere de lucru pe tema integrității în sectorul public


În perioada 22 – 23 iunie 2023, Ministerul Justiției și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) organizează la Bucuresti o serie de evenimente care vizează promovarea integrității în domenii cheie din sectorul public, respectiv: sănătate, educație şi întreprinderi publice.

Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității administrative în domeniul guvernării publice – o abordare coordonată a Centrului Guvernului României-PNP003” implementat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, OCDE și Autoritatea pentru Digitalizarea României, finanțat prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene 2014-2021.

Atelierele de lucru vizează aprofundarea, de o manieră interactivă, a standardelor de integritate ale OCDE, în special privind: protecția avertizorilor de integritate, managementul riscurilor de corupție, codul etic sau consilierea etică. Atelierele de lucru au loc în format hibrid si vizează formarea profesională a peste 300 de specialişti din cele 3 domenii.