Este permisă ocuparea temporară din fondul forestier naţional a terenurilor forestiere aflate în litigiu


Ordinul nr. 1624/2023 prevede modificarea şi completarea Metodologiei privind scoaterea definitivă, ocuparea temporară şi schimbul de terenuri şi de calcul al obligaţiilor băneşti.

Se introduc noi prevederi unde se reglementează că este permisă avizarea şi aprobarea ocupării temporare din fondul forestier naţional a terenurilor forestiere aflate în litigiu pe rolul instanţelor de judecată, în situaţia în care părţile aflate în litigiu şi-au dat acordul pentru ocuparea temporară a terenurilor respective, în scopul realizării/extinderii/modernizării obiectivului/lucrărilor pe toată durata de execuţie şi existenţă în fondul forestier naţional. Acordul se încheie în formă autentică.

Sumele rezultate din valorificarea masei lemnoase existente pe terenul care face obiectul ocupării temporare şi cele datorate pentru ocuparea temporară a terenului forestier se consemnează într-un cont bancar deschis pe numele iniţiatorului proiectului şi se eliberează prin dispoziţia iniţiatorului proiectului, în termen de maximum 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii instanţei de judecată.