Campanie de prevenire a traficului de minori  “Siguranța ta contează!”


Agenția  Națională împotriva Traficului de Persoane în colaborare cu Direcția Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări (DGPCI) au lansat campania de prevenire  a traficului de minori  “Siguranța ta contează!”.

Campania se desfășoară în perioada iunie –decembrie 2023 și are drept scop  creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile traficului de minori, în scopul adoptării unei conduite preventive care să permită evitarea pericolelor ce pot conduce la situații de exploatare.

Pentru informarea și conștientizarea minorilor cu privire la această problematică, campania va include informații clare și accesibile despre semnele și pericolele traficului de minori, prezente atât în mediul online, cât și în cel outdoor, precum și despre modul în care pot fi prevenite și raportate astfel de situații.  

Activitățile de implementare a campaniei vor fi derulate la nivel național, atât în mediul urban, cât și în rural, și se vor adresa minorilor, în scopul reducerii vulnerabilității acestora, precum și tuturor  persoanelor adulte, responsabile pentru siguranța și protejarea drepturilor copiilor.