Cerinţele de acreditare a unui organism de monitorizare a codurilor de conduită


Cerinţele de acreditare a unui organism de monitorizare a codurilor de conduită în temeiul art. 41 din Regulamentul (UE) 2016/679 au fost aprobate de Decizia nr. 64/2023.

Potrivit art. 41 alin. (1) din Regulamentul general privind protecţia datelor, codurile de conduită naţionale trebuie să fie monitorizate de către un organism de monitorizare care este parte a codului de conduită şi este acreditat de Autoritatea de supraveghere competentă.

Se acreditează organismul de monitorizare care dispune de un nivel adecvat de expertiză în legătură cu obiectul codului de conduită specific pe care îl monitorizează. Monitorizarea unui alt cod de conduită specific necesită o nouă acreditare a organismului respectiv.

Acreditarea se reînnoieşte ori de câte ori intervin modificări care afectează capacitatea de exercitare a funcţiilor de independenţă şi eficienţă a organismului de monitorizare sau modificarea ori extinderea codului de conduită. În cazul unor modificări substanţiale ale organismului de monitorizare legate de capacitatea organismului de monitorizare de a funcţiona independent şi eficient, o astfel de revizuire va fi întotdeauna efectuată.