Au fost aprobate cotele de recoltă pentru unele specii de faună de interes cinegetic


Ordinul nr. 1630/2023 prevede aprobarea cotelor de recoltă pentru unele specii de faună de interes cinegetic, la care vânătoarea este permisă, pentru perioada iunie 2023 – 14 mai 2024.

În scopul prevenirii pagubelor produse de mistreţ culturilor agricole şi pentru prelevarea de probe biologice de la exemplarele de mistreţ, autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare aprobă, prin referat de aprobare, recoltarea acestora în orice perioadă a anului, la solicitarea scrisă a gestionarului sau la solicitarea direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene.

Recoltarea exemplarelor de mistreţ se realizează de către vânători sub coordonarea personalului de specialitate angajat al gestionarului, precum şi de către acesta din urmă.

Aprobările se acordă după ce personalul de specialitate al structurilor teritoriale ale Gărzii Forestiere Naţionale a verificat la faţa locului situaţia pagubelor produse, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, precum şi nivelurile populaţionale ale speciei mistreţ şi iminenţa producerii de pagube sau solicitările direcţiilor sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene.