Metodologia pentru aplicarea Regulamentului privind materialele şi obiectele din plastic reciclat


Ordinul nr. 1853/2023 prevede aprobarea Metodologiei pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2022/1.616 al Comisiei din 15 septembrie 2022 privind materialele şi obiectele din plastic reciclat destinate să vină în contact cu produse alimentare.

Metodologia reglementează modul de informare cu privire la funcţionarea unui sistem de reciclare, de autorizare a unei tehnologii noi de reciclare, de avizare a procesului individual de reciclare şi înregistrare a unei instalaţii de decontaminare.

Prin direcţie de sănătate publică judeţeană se înţelege direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti pe teritoriul căreia funcţionează sistemul de reciclare, tehnologia nouă de reciclare, procesul individual de reciclare şi/sau instalaţia de decontaminare care fac obiectul Regulamentului.

Directorul general al INSP numeşte prin decizie secretarul şi membrii Comisiei pentru materialele şi obiectele din plastic reciclat destinate să vină în contact cu produse alimentare, CMCAPR.

CMCAPR este formată din următorii membri: un preşedinte, un secretar şi minimum 10 specialişti cu studii superioare din structurile INSP.