Desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenţi medicali generalişti


Ordinul nr. 1838/2023 prevede modificarea şi completarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale şi oficianţi medicali.

Dosarele de înscriere se înregistrează la nivelul fiecărei filiale, iar numărul de înregistrare al dosarului va fi comunicat candidatului la înscriere. Listele care vor fi făcute publice vor asigura anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, prin publicarea numărului de înregistrare al dosarului.

Testul – grilă conţine 100 de întrebări şi se desfăşoară pe durata a două ore, pe parcursul cărora candidatul completează grila de răspuns.

Comisia locală de examen are obligaţia afişării la sediul filialei şi pe website-ul www.oamr.ro a listei anonimizate cu rezultatele obţinute de candidaţi în termen de 24 de ore de la încheierea probei de examen. Lista va conţine următoarele informaţii: numărul de înregistrare al dosarului candidatului, specialitatea în care candidaţii au susţinut examenul de grad principal şi punctajul obţinut.