Consiliul a aprobat concluzii privind apărarea cibernetică


Având în vedere că spațiul cibernetic este un domeniu de concurență strategică, riscurile pentru securitatea și apărarea UE cresc într-o perioadă de tensiuni geopolitice în creștere și într-un moment în care dependența de tehnologiile digitale este din ce în ce mai mare.

În acest context, Consiliul a aprobat concluzii privind apărarea cibernetică, subliniind necesitatea ca UE și statele sale membre să își consolideze în continuare reziliența pentru a face față amenințărilor cibernetice și pentru a spori securitatea noastră cibernetică comună și apărarea noastră cibernetică comună împotriva comportamentelor răuvoitoare și a actelor de agresiune în spațiul cibernetic.

Concluziile salută Comunicarea comună a Comisiei Europene și a Înaltului Reprezentant din noiembrie 2022 privind politica UE în domeniul apărării cibernetice și subliniază importanța realizării unor investiții substanțiale, atât în mod individual, cât și în colaborare, în consolidarea rezilienței și în desfășurarea întregului spectru de capabilități de apărare cibernetică. Cadrele de cooperare și stimulentele financiare ale UE pot avea o importanță majoră în această perspectivă.