Condiții de înscriere pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism la standurile specializate la care participă Ministerul Turismului în străinătate


Înscrierea la manifestările expoziţionale enunţate se efectuează după publicarea pe pagina de internet a MAT a listei cu manifestările expoziţionale internaţionale la care MAT participă pe parcursul unui an.

În acest sens Ordinul nr. 743/2023 prevede că pentru fiecare manifestare expoziţională, MAT stabileşte un număr maxim de participanţi în funcţie de suprafaţa standului şi de bugetul alocat cu această destinaţie.

Înscrierea se face în ordine cronologică până la atingerea numărului maxim de participanţi stabiliţi de MAT, urmând ca restul celor înscrişi să fie incluşi pe o listă suplimentară de rezervă pentru situaţiile în care cei de pe lista participanţilor înscrişi se retrag. Retragerea participanţilor nu mai este posibilă cu 15 zile înaintea începerii târgului.

Menționăm că absenţa de la manifestarea expoziţională din motive imputabile întreprinderii, neprezentarea la stand pe întreaga perioadă a manifestării, comportament neadecvat în cadrul standului pe perioada manifestării atrag după sine sancţionarea de către structura cu atribuţii specifice în domeniul turismului prin interzicerea înscrierii participanţilor respectivi la alte manifestări la care MAT participă în străinătate, pentru următorii 5 ani calendaristici.

, ,