Unitățile administrative pot solicita contractarea de împrumuturi!


Unităţile/Subdiviziunile administrativ – teritoriale pot solicita, inclusiv pentru instituţiile publice finanţate integral din bugetul local, de la Ministerul Finanţelor, în cursul anului 2023, până la data de 1 august 2023, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului.

Conform Ordinului nr. 1398/2023 împrumutul poate fi solicitat în limita sumei de 1.000.000 mii lei, pentru asigurarea cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi de la donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor.

Unităţile/Subdiviziunile administrativ – teritoriale încasează sumele virate de Ministerul Finanţelor din venituri din privatizare în conturi distincte prevăzute în bugetul împrumuturilor interne, în funcţie de cheltuielile ce urmează a fi efectuate din împrumut, aflate în sarcina acestora sau în sarcina instituţiilor publice finanţate integral din bugetul local.