Acordarea titlului de entitate a infrastructurii ReNITT!


Hotărârea nr. 341/2023 prevede aprobarea Normelor metodologice privind constituirea, funcţionarea, evaluarea şi acreditarea entităţilor din infrastructura de inovare şi transfer tehnologic, precum şi modalitatea de susţinere a acestora.

Acreditarea, acordarea titlului de entitate a infrastructurii ReNITT şi monitorizarea entităţilor prin misiuni de verificare se realizează de către autoritatea de stat pentru cercetare – dezvoltare în baza prezentelor norme şi a normelor metodologice aprobate prin ordin al conducătorului autorităţii de stat pentru cercetare – dezvoltare, la propunerea direcţiei de specialitate, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Autoritatea de stat pentru cercetare – dezvoltare acordă acreditarea şi titlul de entitate a infrastructurii ReNITT, la cerere, pe baza documentaţiei depuse de solicitant, în conformitate cu prevederile art. 4, prin ordin al conducătorului autorităţii de stat pentru cercetare – dezvoltare.

Acreditarea şi acordarea titlului de entitate a infrastructurii ReNITT se aprobă pentru o perioadă de 5 ani, pe tip de entitate.