Organizarea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului!


Hotărârea nr. 303/2023 prevede modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.327/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea Guvernului, care aplică strategia şi Programul de guvernare în domeniile antreprenoriatului, întreprinderilor mici şi mijlocii, mediului de afaceri, turismului, politicii comerciale şi profesiilor liberale, cu excepţia profesiilor liberale aflate în competenţa altor instituţii, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă şi pentru stimularea iniţiativei operatorilor economici.

Se prevede că numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ministerului este de 382 de posturi finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Din numărul maxim de posturi, 10 posturi sunt destinate pentru reţeaua de reprezentare externă. Personalului din reţeaua de reprezentare externă îi sunt aplicabile dispoziţiile legale în vigoare privind personalul trimis în misiune permanentă în străinătate.