Plan de măsuri pentru finalizarea sistemului informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar


Planul de măsuri pentru finalizarea sistemului informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar a fost aprobat de Hotărârea nr. 285/2023.

 Sistemul informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar, denumit în continuare RMS (Resource Management System), a fost conceput la iniţiativa experţilor Băncii Mondiale şi este un sistem modular integrat de tip Enterprise Resource Planning, ERP, prin care se administrează resursele bugetare, financiare, umane şi logistice ale sistemului judiciar.

RMS este deosebit de complex prin natura sa, dar şi foarte eficient prin rezultatele practice care se obţin prin utilizarea continuă a acestuia. În acelaşi timp, RMS prezintă un grad crescut de complexitate la operare ritmică de către utilizatorii finali, motiv pentru care utilizarea continuă este posibilă numai cu sprijinul constant al unui centru de suport dedicat acestui sistem informatic, conform practicilor internaţionale comune utilizării unor astfel de sisteme informatice de tip ERP.