Consiliul și-a stabilit prioritățile pentru activitatea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură


Consiliul UE și-a stabilit prioritățile pentru activitatea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), accentul căzând pe impulsionarea tranziției către un sistem alimentar durabil și pe asigurarea securității alimentare.

Prin concluziile aprobate în cadrul Consiliului Agricultură și Pescuit, miniștrii reafirmă angajamentul ferm al UE de a răspunde crizei alimentare mondiale și îndeamnă FAO să își intensifice eforturile de monitorizare și abordare a impactului războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei asupra securității alimentare, în special în țările cele mai vulnerabile.

În concluzii, miniștrii subliniază rolul esențial al FAO în asigurarea unui viitor durabil pentru agricultură. Ei îi solicită agenției ONU să își intensifice eforturile în această direcție, inclusiv prin:

  • promovarea agriculturii care integrează, în egală măsură, aspectele de mediu, sociale și economice ale durabilității
  • combaterea amenințărilor precum defrișările și pescuitul ilegal sau nedeclarat
  • promovarea unor soluții durabile la numeroasele provocări cu care se confruntă aprovizionarea transfrontalieră cu apă.