Norme privind recuperarea ajutorului acordat pentru producţia şi distribuţia de filme


Ordinul nr. 2661/2023 prevede aprobarea Normelor metodologice privind stoparea/recuperarea ajutorului de minimis acordat în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, asociată Planului naţional de redresare şi rezilienţă al României, pilonul IV, componenta 11 – Turism şi cultură.

Ajutorul de minimis se recuperează integral în situaţiile în care se constată că beneficiarul nu a respectat prevederile Schemei, inclusiv faptul că se află în situaţia unei nereguli grave sau a unei nereguli pentru care contractul de finanţare prevede sancţiunea rezilierii şi recuperării integrale a ajutorului de minimis acordat.

Decizia de stopare a ajutorului de minimis şi decizia de recuperare parţială sau integrală a ajutorului de minimis constituie titlu executoriu din momentul comunicării lor, fără ca prin aceasta să se prejudicieze dreptul beneficiarilor ajutorului de minimis de a formula contestaţii la deciziile emise, în termenul legal de 30 de zile de la comunicare.