Comisia lansează cereri de propuneri în valoare de 7,5 milioane EUR pentru a sprijini integrarea IMM-urilor ucrainene


Comisia lansează două cereri de propuneri sub titlul comun „ReadyForEU”, cu un buget total de 7,5 milioane EUR. Cele două cereri de propuneri urmăresc să ajute antreprenorii și întreprinderile ucrainene să beneficieze de piața unică.

Cererile de propuneri sunt finanțate în cadrul Programului privind piața unică și vin în urma recentului acord referitor la aderarea Ucrainei la program, semnat de președinta von der Leyen și de prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, la 2 februarie 2023.

Prima cerere de propuneri, intitulată „Business Bridge”, cu un buget de 4,5 milioane EUR, va oferi sprijin financiar întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) ucrainene afectate de război sub formă de bonuri valorice pentru a le permite acestora să aibă acces la servicii și să participe la târguri comerciale în UE. Proiectul va fi administrat de organizații de sprijin pentru întreprinderi, cum ar fi Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network – EEN), rețeaua clusterelor europene și alte organizații.