Executivul a adoptat Proiectul de Lege privind statutul grefierilor


Executivul a adoptat Proiectul de Lege privind statutul grefierilor și al altor categorii de personal care ocupă funcţii de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti, al parchetelor de pe lângă acestea și al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice.

Proiectul de lege este aliniat, sub aspectul pensiilor, la legislația în vigoare și proiectul de lege privind pensiile inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), aprobat de Guvern și aflat în dezbaterea Parlamentului. Proiectul legii privind statutul grefierilor nu aduce nimic în plus în materia pensiilor, față de legislația în vigoare și proiectul privind reforma pensiilor inițiată de MMSS.

Proiectul Ministerului Justiției are ca obiective principale consolidarea unui sistem de justiție eficient, asigurarea unei resurse umane bine pregătite, precum și asigurarea unui cadru legislativ adecvat pentru personalul auxiliar de specialitate, în conformitate cu creşterea substanțială a atribuțiilor și responsabilităților acestei categorii profesionale.