Fonduri suplimentare pentru Proiecte de comunicare, informare publică și promovarea imaginii și intereselor românești peste hotare


Hotărârea nr. 124/2023 prevede aprobarea modului de repartizare şi de utilizare parţială a sumelor prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2023 nr. 368/2022.

Actul normativ asigură resursele financiare necesare pentru Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDR) în anul 2023.

Astfel, se alocă suma de 8 milioane lei, din care 5 milioane lei pentru Proiecte de comunicare, informare publică și promovarea imaginii și intereselor românești peste hotare, respectiv 3 milioane lei pentru finanțarea acțiunilor cu caracter științific și socio-cultural.

În 2023, DDR va derula acțiuni și programe dedicate implementării Planului Național de Acțiune al Strategiei Naționale pentru dezvoltare durabilă a României 2030, pentru implementarea Strategiei Naționale pentru economia Circulară. Totodată, va implementa obiective asumate și finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă funcționează în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în subordinea prim-ministrului, iar finanțarea acestuia se asigură din bugetul Secretariatului General al Guvernului.