Vor fi organizate concursuri în vederea ocupării posturilor vacante şi temporar vacante de medic, medic stomatolog, farmacist, biolog!


A fost aprobată metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante şi temporar vacante de medic, medic stomatolog, farmacist, biolog, biochimist şi chimist din unităţile sanitare publice sau din direcţiile de sănătate publică, precum şi a funcţiilor de şef de secţie, şef de laborator şi şef de compartiment din unităţile sanitare fără paturi sau din direcţiile de sănătate publică, respectiv a funcţiei de farmacist – şef în unităţile sanitare publice cu paturi.

Ordinul nr. 166/2023 prevede că posturile vacante sau temporar vacante se ocupă prin concurs/examen, potrivit dispoziţiilor legale şi prezentei metodologii.

Condiţiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoana care participă la concursul/examenul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se stabilesc, pe baza fişei postului, la propunerea conducătorilor structurilor în care se află funcţia vacantă sau temporar vacantă, după caz, conform statului de funcţii.

În vederea ocupării unui post vacant sau temporar vacant conducătorul structurilor din cadrul unităţilor sanitare publice sau direcţiilor de sănătate publică propune conducătorului unităţii sanitare publice sau al direcţiei de sănătate publică organizarea concursului de ocupare a postului vacant sau temporar vacant.