OUG adoptate de Guvern în ultima ședință!


Guvernul României a aprobat mai multe ordonanțe de urgență în ultima ședință printre care amintim:

-ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe.
Potrivit actului normativ aprobat, reabilitarea termică a blocurilor de locuit se va putea face cu mai puțini bani de la autoritățile locale și de la asociațiile de proprietari. Guvernul a redus procentul contribuției financiare la proiect a autorităților locale și asociațiilor de locatari pentru a crește numărul clădirilor reabilitate termic și a optimiza utilizarea fondurilor europene

– ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS şi a componentelor acesteia – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST.

Prin actul normativ aprobat, se prelungește aplicarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS până la data de 31 decembrie 2023. Totodată, plafonul total al garanțiilor va crește la 20,25 miliarde lei, de la 17,75 miliarde, cât a fost în anul 2022.

– ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare şi a altor acte normative.
Prin ordonanța de urgență, se asigură buna funcționare a pieței de transport a energiei electrice din România, astfel încât aceasta să se desfășoare fără dificultăți, având în vederea implementarea unor proiecte majore de infrastructură de transport a energiei electrice.