Statele membre vor extinde domeniul de aplicare al măsurilor fiscale


UE continuă să promoveze concurența fiscală loială și să combată practicile fiscale dăunătoare, atât în UE, cât și în întreaga lume.

Miniștrii finanțelor din UE au convenit astăzi asupra unui cod de conduită revizuit în domeniul impozitării întreprinderilor: un angajament politic interguvernamental din partea statelor membre de a aplica norme consolidate de examinare atunci când caută și remediază măsuri fiscale care ar putea dăuna bazelor de impozitare ale altor state membre.

Obiectivul final este de a combate concurența fiscală dăunătoare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale în UE.

Revizuirea de astăzi a codului, prima din 1997, înseamnă că statele membre vor extinde domeniul de aplicare al măsurilor fiscale care fac obiectul verificării atunci când examinează practicile fiscale dăunătoare în cadrul UE. Actualizarea codului a luat forma unei rezoluții a Consiliului și a reprezentanților guvernelor statelor membre, reuniți în cadrul Consiliului, cu privire la un cod de conduită revizuit în domeniul impozitării întreprinderilor.