Consiliul și Parlamentul European au ajuns la un acord politic provizoriu cu privire la standarde de performanță mai stricte privind emisiile de CO2


Consiliul și Parlamentul European au ajuns la un acord politic provizoriu cu privire la standarde de performanță mai stricte privind emisiile de CO2 pentru autoturismele și camionetele noi. Scopul este de a trece la o mobilitate cu emisii zero.

Acest acord va deschide calea către o industrie a autovehiculelor modernă și competitivă în UE. Lumea este în schimbare și trebuie să rămânem în avangarda inovării. Cred că putem profita de această tranziție tehnologică. De asemenea, calendarul avut în vedere le permite producătorilor de autoturisme să atingă obiectivele.

În așteptarea adoptării formale, colegiuitorii au convenit asupra:

  • unui obiectiv de reducere cu 55% a emisiilor de CO2 pentru autoturismele noi și cu 50% pentru camionetele noi până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2021
  • unui obiectiv de reducere cu 100% a emisiilor de CO2 atât pentru autoturismele noi, cât și pentru camionetele noi până în 2035.
,