Contractul – cadru de derulare a ţiţeiului şi produselor petroliere prin terminalul petrolier pentru anul 2023


Ordinul nr. 324/2022 a aprobat Contractul – cadru de derulare a ţiţeiului şi produselor petroliere prin terminalul petrolier pentru anul 2023.

Obiectul contractului îl constituie totalitatea operaţiunilor efectuate de prestator în legătură cu primirea, recepţia cantitativă şi calitativă, descărcarea ţiţeiului şi produselor petroliere cuprinse în anexe în rezervoarele prestatorului, în limita spaţiului de depozitare disponibil la data solicitării operaţiunii, din: vagoane – cisternă CF; autocisterne; barje fluviale; nave maritime.

Beneficiarul are obligaţia de a transmite prestatorului fişele cu date de securitate pentru produsele derulate, elaborate de producători, importatori, utilizatorii din aval sau distribuitori de substanţe sau preparate chimice, în limba română, conform Regulamentului (UE) 2015/830 al Comisiei din 28 mai 2015 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.907/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea şi restricţionarea substanţelor chimice (REACH) la fiecare transport.