Excepţii de la aplicarea unor tarife pentru utilizarea drumurilor!


Ordinul nr. 2095/2022 prevede derogări de la aplicarea tarifelor prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Menţionăm că aceste tarife sunt speciale pentru utilizarea drumurilor de interes naţional.

Nu se supun acestor tarife vehiculele rutiere înmatriculate în Republica Moldova sau în România, în următoarele condiţii:
1. vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul tractor înmatriculat în România sau în Republica Moldova, indiferent de ţara de înmatriculare a semiremorcii tractate de acesta;
2. vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul cu două axe cu semiremorcă cu 3 axe care transportă unul sau mai multe containere sau cutii mobile, cu o lungime maximă totală de până la 45 de picioare, dacă masa totală a vehiculului este mai mică sau cel mult egală cu 47,0 tone şi înălţimea este mai mică sau cel mult egală cu 4,50 m;
3. vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul cu 3 axe cu semiremorcă cu două sau 3 axe care transportă unul sau mai multe containere sau cutii mobile, cu o lungime maximă totală de până la 45 de picioare, dacă masa totală a vehiculului este mai mică sau cel mult egală cu 50,0 tone şi înălţimea este mai mică sau cel mult egală cu 4,50 m.