Se constituie în perimetre de ameliorare toate terenurile degradate


Regulamentul privind stabilirea grupelor de terenuri care intră în perimetrele de ameliorare, funcţionarea şi atribuţiile comisiilor de specialişti, constituite pentru delimitarea perimetrelor de ameliorare a fost modificat de Hotărârea nr. 1193/2022.

Remintim că se constituie în perimetre de ameliorare toate terenurile degradate, indiferent de titularul dreptului de proprietate, a căror punere în valoare este necesară din punctul de vedere al protecţiei solului, regimului apelor, îmbunătăţirii condiţiilor de mediu şi a diversităţii biologice.

Proprietarii/Administratorii/Deţinătorii cu orice titlu legal constituit, vecini cu perimetrul de ameliorare, în schimbul unei despăgubiri, sunt obligaţi să asigure libera trecere a personalului tehnic, lucrătorilor, utilajelor şi maşinilor pentru transportul materialelor necesare la locul de executare a lucrărilor.

Pentru realizarea lucrărilor de ameliorare în perimetrele învecinate cu imobile cu destinaţie specială aflate în administrarea instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, pe care se desfăşoară activităţi de instruire, se vor stabili măsurile privind accesul, tranzitarea imobilelor, precum şi calendarul execuţiei lucrărilor, astfel încât să nu fie afectate activităţile specifice, în baza unor proceduri aprobate prin ordin comun al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură şi al conducătorilor acestor instituţii.