Persoanele neasigurate vor avea obligaţia să se înscrie pe lista unui medic de familie


Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Proiectul de act normativ reglementează modificarea pachetul minimal de servicii care se acordă persoanelor care nu fac dovada calităţii de asigurat, prevăzut de Legea nr. 95/2006, şi care va fi completat cu servicii medicale în asistența medicală primară, acordate de medicii de familie, realizându-se astfel alinierea cu pachetul de servicii de bază în asistenţa medicală primară acordat persoanelor asigurate.

Pentru a putea beneficia de aceste noi servicii medicale în asistența medicală primară cuprinse în pachetul minimal de servicii, persoanele care nu fac dovada calității de asigurat vor avea obligația să se înscrie, începând cu data publicării actului norimativ, pe lista unui medic de familie. Astfel, cel puţin 2 milioane de persoane neasigurate vor fi înregistrate la furnizorii de asistenţă medicală primară (medicii de familie) pentru a beneficia de pachetul minimal de servicii în asistenţa medicală primară.