Norme metodologice privind utilizarea fondurilor publice


Ordinul nr. 1787/2022 prevede modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 2.909/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind angajarea şi utilizarea fondurilor publice pentru deschiderea de acreditive de către ordonatorii de credite din Ministerul Apărării Naţionale.

Persoanele autorizate din cadrul instituţiilor publice sau operatorilor economici care semnează documentele prevăzute în prezentele norme metodologice, în vederea depunerii la unităţile Trezoreriei Statului, nu au obligaţia de a aplica ştampila pe acestea.

În situaţia în care instituţiile publice sau operatorii economici optează numai pentru semnarea documentelor respective, aceştia vor proceda la depunerea la unităţile Trezoreriei Statului a fişelor cu specimenele de semnături care conţin numai semnăturile persoanelor autorizate să dispună astfel de operaţiuni. Fişele cu specimenele de semnături depuse la unităţile Trezoreriei Statului rămân valabile până la primirea unor noi fişe cu specimene de semnături.”