Proiect. Ajutor financiar pentru creşterea natalităţii


Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a lansat în dezbatere publică Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului privind aprobarea programului social de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității.

Pentru anul 2022 se acordă sprijin financiar pentru un număr de maximum 2.500 de cupluri sau persoane singure, proportional cu numărul de luni rămase din anul în curs.

Beneficiarii programului sunt cuplurile și persoanele singure, definite drept cuplurile și persoanele singure care au recomandare din partea unui specialist să urmeze proceduri necesare care să aibă ca rezultat creșterea natalității.

Cuplurile și femeile din România care au indicație în vederea efectuării procedurilor de specialitate recomandate, vor primi un ajutor financiar în valoare de maximum 15.000 RON per beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității.

Procedurile trebuie să se desfășoare pe teritoriul României. În cadrul programului, fiecare cuplu sau persoană singură poate beneficia de acordarea sprijinului financiar pentru un număr de maxim trei proceduri în fiecare an de derulare al programului.