Institutul Bancar Român este furnizor de perfecţionare profesională


Hotărârea Guvernului nr. 693/1991 privind înfiinţarea Institutului Bancar Român a fost modificată de Hotărârea nr. 909/2022.

Institutul Bancar Român, cu sediul în municipiul Bucureşti, persoană juridică cu scop nepatrimonial, este furnizor de formare, specializare şi perfecţionare profesională şi evaluare de competenţe profesionale în domeniul financiar – bancar.

Institutul Bancar Român contribuie la educaţia financiară a consumatorilor de servicii financiar – bancare din economia naţională, a personalului angajat al instituţiilor publice sau al altor parteneri ai sistemului financiar – bancar.

Conducerea executivă a Institutului Bancar Român este asigurată de directorul general, numit de Consiliul de administraţie, care îi stabileşte atribuţiile, indicatorii anuali de performanţă şi obiectivele ce decurg din strategia pe termen mediu. Consiliul de administraţie evaluează anual îndeplinirea obiectivelor stabilite prin mandatul directorului general, urmărind şi analizând semestrial realizarea indicatorilor de performanţă.