O nouă Metodologie de stabilire a cotei anuale obligatorii de achiziţie de certificate verzi


În Monitorul Oficial nr. 688/2022 a fost publicat Ordinul nr. 96/2022 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a cotei anuale obligatorii de achiziţie de certificate verzi.

Prin cota anuală obligatorie de achiziţie de certificate verzi se înţelege cota de achiziţie de certificate verzi impusă operatorilor economici cu obligaţie de achiziţie de certificate verzi pentru anul de analiză, bazată pe valori realizate, care se stabileşte prin ordin, se publică pe site-ul www.anre.ro până la data de 1 martie a anului următor celui de analiză.

Pe lângă operatorii economici cu obligaţie de achiziţie de CV, informaţiile conţinute în macheta se transmit şi de către producătorii care deţin centrale electrice din surse regenerabile, cu excepţia celor care deţin exclusiv centrale electrice din surse regenerabile.

Producătorii care deţin exclusiv centrale electrice din surse regenerabile transmit informaţiile referitoare la consumurile finale de energie electrică alimentate din centralele electrice pe care le deţin, altele decât cele utilizate pentru consumul propriu tehnologic al centralei electrice, în formatul şi la termenul prevăzute în Metodologia de monitorizare a sistemului de promovare a producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie.