Testarea cu teste rapide antigen se va efectua de farmacii


Legea nr. 149/2022 prevede aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 137/2021 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID – 19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Efectuarea activităţii de testare cu teste rapide antigen din proba nazofaringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS – CoV – 2 se face de către farmaciile comunitare şi oficinele comunitare rurale aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al furnizorului de medicamente în cadrul căreia funcţionează farmacia comunitară/oficina comunitară rurală.

Modelul de contract, documentele în baza cărora se încheie contractul, condiţiile de raportare şi validare a activităţilor realizate şi modalitatea de plată se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.