Guvernul a aprobat următoarele proiecte de Legi în ultima sa şedinţă:
1. PROIECT DE LEGE pentru transpunerea Directivei (UE) 2019/882 a Parlamentului European şi a Consiliului din 17 aprilie 2019 privind cerinţele de accesibilitate aplicabile produselor şi serviciilor
Proiectul de Lege vizează crearea cadrului general pentru buna funcționare a pieței interne în ceea ce privește cerințele de accesibilitate armonizate cu legislația europeană în vigoare, aplicabile pentru anumite produse și servicii, astfel încât să fie eliminate și să se prevină crearea de bariere în calea liberei circulații a produselor și serviciilor reglementate prin Directiva (UE) 2019/882 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 aprilie 2019.
2. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă
Guvernul a aprobat modificarea și completarea Legii nr. 167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă, în vederea accesului mai facil al familiilor la servicii de îngrijire şi supraveghere a copilului pe timp de zi, inclusiv la accesarea ajutorului financiar acordat familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2020.
Măsură adoptată este prevăzută în Programul de Guvernare 2021-2024.
3. PROIECT DE LEGE pentru completarea art.11 alin. (1) din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii
Actul normativ prevede că se pot executa, fără autorizare de construire sau desființare, lucrări de întreținere periodică și reparații curente la infrastructura sistemului național de gospodărire a apelor cu rol de apărare împotriva inundațiilor, precum și la instalațiile aferente, inclusiv malurile și talvegul albiilor minore.
S-a avut în vedere faptul că, raportat la măsurile necesare obținerii autorizației, lucrările necesare de întreținere și mentenanță, chiar și cele predictive, pot fi identificate și localizate efectiv cu relativ puțin timp înainte de momentul oportun al intervenției și pot fi realizate numai în perioadele de ape mici, ceea ce duce la imposibilitatea obținerii autorizațiilor de construire într-un timp util și eficient. Lucrările realizate nu vor eluda prevederile legale și normativele tehnice necesare îndeplinirii cerințelor de calitate și siguranță și pot fi supuse oricând procedurilor de control al statului în domeniul construcțiilor.