Regulamentul nr. 684/2022 prevede modificarea Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 în ceea ce priveşte condiţiile de utilizare a alimentului nou galacto-oligozaharidă.
Comisia a consultat Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (denumită în continuare “autoritatea”) la data de 21 decembrie 2020, solicitându-i să emită un aviz ştiinţific prin efectuarea unei evaluări a extinderii propuse a utilizării alimentului nou galacto-oligozaharidă.
Autoritatea a concluzionat că alimentul nou care este compus în proporţie de > 57 % din substanţa uscată de galacto-oligozaharidă, din lactoză şi zaharidele aferente este sigur în cadrul extinderii propuse a utilizării la produsele de cofetărie pe bază de lapte, la brânzeturi şi brânză topită, la unt şi la produsele tartinabile şi, prin urmare, este adecvat să se modifice condiţiile de utilizare a galacto-oligozaharidei.