Se angajează personal, fără concurs, care va desfăşura activităţi specifice domeniilor migraţie şi azil


Au fost aprobate Normele procedurale privind ocuparea, fără concurs, pentru o durată determinată, a posturilor vacante din unităţile Ministerului Afacerilor Interne care desfăşoară activităţi specifice domeniilor migraţie şi azil, situaţii de urgenţă şi ordine şi siguranţă publică.

Conform Ordinului nr. 39/2022 ocuparea posturilor vacante se realizează cu persoane care îndeplinesc cerinţele de ocupare stabilite în fişele posturilor, condiţiile legale şi criteriile specifice prevăzute de statutele profesionale, precum şi de actele normative specifice domeniului de activitate, aplicabile categoriei de personal cu care sunt prevăzute a fi încadrate posturile vacante.

În vederea ocupării posturilor vacante, persoanele interesate:
a) depun un dosar al cărui conţinut este stabilit de legislaţia specifică incidentă categoriei de personal cu care sunt prevăzute a fi ocupate posturile vacante şi care se aplică în mod corespunzător;
b) susţin procedurile specifice de recrutare aplicabile categoriei de personal respective şi care se aplică în mod corespunzător.