Concediu de odihnă suplimentar pentru poliţiştii din penitenciare


Ordinul nr. 1144/2022 prevede stabilirea categoriilor de poliţişti de penitenciare care îşi desfăşoară efectiv activitatea în locuri de muncă cu condiţii deosebite – vătămătoare, grele sau periculoase, precum şi durata concediului de odihnă suplimentar de care aceştia beneficiază în fiecare an calendaristic.

Poliţiştii de penitenciare din sistemul administraţiei penitenciare care îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă cu condiţii deosebite – vătămătoare, grele sau periculoase, stabilite pe baza determinărilor pentru evaluările de risc profesional prevăzute de cadrul legal aplicabil, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de 7 zile calendaristice.

Nominalizarea poliţiştilor de penitenciare care beneficiază de concediu de odihnă suplimentar se face de către comisiile tehnice de securitate şi sănătate în muncă, constituite la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al fiecărei unităţi subordonate potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.