Valoarea maximă a costurilor aferente cazării cetăţenilor ucraineni este de 100 de lei/zi de persoană!


Hotărârea nr. 315/2022 prevede aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022.

Se aprobă valoarea maximă a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie în sumă de 100 de lei/zi/persoană, TVA inclus.

În situaţia în care în aceeaşi cameră sunt cazate două sau mai multe persoane, valoarea maximă a cazării pentru o cameră nu poate depăşi suma de 230 de lei/zi, TVA inclus.