A fost aprobat cuantumul taxei pentru aprobarea organismelor de control în agricultura ecologică


Ordinul nr. 13/2022 prevede aprobarea cuantumului taxei pentru aprobarea organismelor de control în agricultura ecologică.

Se aprobă cuantumul taxei pentru aprobarea organismelor de control la valoarea de 700 lei pentru fiecare dintre domeniile de activitate prevăzute în Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 312/2021 privind organizarea sistemului de control şi certificare, de aprobare a organismelor de control şi de supraveghere a activităţii acestora în agricultura ecologică.

Taxa pentru aprobarea organismelor de control se achită în contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.16.03.00 “Taxe şi tarife pentru eliberarea de licenţe şi autorizaţii de funcţionare”, deschis la unităţile Trezoreriei Statului în raza cărora organismele de control îşi au sediul social, codificat cu codul de identificare fiscală al acestora, înainte de depunerea dosarului de aprobare sau cel târziu până la emiterea deciziei de aprobare/respingere de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.