Modificări privind acordarea burselor şcolare!


Ordinul nr. 3073/2022 prevede modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului educaţiei nr. 5.870/2021 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat.

Se prelungeşte perioada de depunere a cererii pentru obţinerea bursei de ajutor social. Astfel, pentru obţinerea bursei de ajutor social, elevii majori sau părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali ai elevilor minori depun la comisia de atribuire a burselor din unitatea de învăţământ o cerere însoţită de acte care dovedesc dreptul de acordare a bursei de ajutor social, în primele 20 de zile lucrătoare ale fiecărui semestru.

De asemenea, se introduce o noua reglementare care prevede că pentru elevii din învăţământul liceal, filieră tehnologică, şi din învăţământul profesional, media semestrială avută în vedere pentru acordarea burselor de merit şi de studiu se va calcula ca medie aritmetică, fără a se lua în calcul media pentru modulele ce se finalizează pe parcursul semestrului II.