Noi contravenţii la regimul inspecţiilor obligatorii la navele de pasageri


Hotărârea nr. 1279/2021 prevede completarea Hotărârii Guvernului nr. 876/2007 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul transporturilor navale.

Se introduce un nou articol care prevede că, constituie contravenţii la regimul inspecţiilor obligatorii la navele de pasageri de tip ro – ro, precum şi la navele de pasageri de mare viteză care operează în serviciu regulat următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
a) operarea de către proprietar sau de către operator a unei nave de pasageri de tip ro – ro ori a unei nave de pasageri de mare viteză, în cadrul unui serviciu regulat, fără a avea efectuate inspecţiile obligatorii şi fără aprobare ANR, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei
b) nerespectarea de către comandantul unei nave de pasageri de tip ro – ro ori al unei nave de pasageri de mare viteză a dispoziţiilor ANR privind mutarea într-o altă zonă a portului a unei nave de pasageri de tip ro – ro sau a unei nave de pasageri de mare viteză, operată în cadrul unui serviciu regulat, care face obiectul unui ordin de interzicere a plecării, cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.