Se reia monitorizarea tematică a unităţilor sanitare cu paturi înscrise sau acreditate în ciclul al II – lea de acreditare


Ordinul nr. 302/2021 prevede reluarea monitorizării tematice a unităţilor sanitare cu paturi înscrise sau acreditate în ciclul al II – lea de acreditare.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate stabileşte setul de date necesare realizării monitorizării tematice, termenele până la care unităţile sanitare cu paturi înscrise sau acreditate în ciclul al II – lea de acreditare au obligaţia să comunice informaţiile solicitate, selectează aleatoriu unităţile sanitare la care se efectuează vizite de monitorizare şi stabileşte componenţa nominală a echipelor de monitorizare.

Vizitele de monitorizare tematică se realizează, independent de obligaţia de comunicare a informaţiilor prevăzută la alin. (1), de către angajaţi şi/sau voluntari ai Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate şi ai oficiilor teritoriale ale acesteia, la sediul unităţilor sanitare alese aleatoriu.