Procedura de distribuire a biletelor de odihnă pentru polițiștii de penitenciare este în fază de proiect!


Administraţia Naţională a Penitenciarelor a lansat în dezbatere publică proiectul Deciziei pentru stabilirea procedurii de distribuire a biletelor de odihnă pentru poliţiştii de penitenciare în centrele aparţinând sistemului administraţiei penitenciare.

Potrivit proiectului la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi
al fiecărei unităţi subordonate se constituie o comisie, formată din: un preşedinte desemnat din rândul membrilor comisiei; câte un membru din cadrul sectoarelor: economico-administrativ, siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, medical, resurse umane şi reintegrare socială; câte un reprezentant din cadrul organizaţiilor sindicale din unitate, în calitate de observatori, pentru a analiza cererile de acordare a biletelor de odihnă.

Solicitarea biletelor de odihnă se efectuează, pe baza ofertei, prin formularea şi depunerea unei cereri la secretariatul unităţii. Poliţiştii de penitenciare pot beneficia de bilete de odihnă o singură dată pe an în perioada concediilor de odihnă. Prin bilet de odihnă se înţelege contravaloarea serviciilor de cazare şi masă de care beneficiază poliţistul de penitenciare împreună cu soţul/soţia acestuia şi copiii aflaţi în întreţinere.