Noutăţi privind condiţiile de recrutare a candidaţilor la profesia militară


Condiţiile şi criteriile de recrutare a candidaţilor la profesia militară au fost recent modificate de Ordinul nr. 205/2021.

A fost introdus un nou criteriu specific de recrutare a candidaţilor la cursurile de formare a ofiţerilor în activitate, corespunzătoare surselor de provenienţă prevăzute de statutul cadrelor militare şi anume, candidaţii care provin din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, personalului militar în rezervă sau al persoanelor fără pregătire militară anterioară trebuie să aibă cel puţin 3 ani de experienţă în domeniul studiilor.

Condiţia de vechime de cel puţin 3 ani de experienţă în domeniul studiilor pentru candidaţii care provin din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, personalului militar în rezervă sau al persoanelor fără pregătire militară anterioară nu este aplicabilă candidaţilor care optează pentru serviciul «muzici militare».