Concluziile primei ediții a Săptămânii Mondiale a Francofoniei Științifice


În perioada 21-24 septembrie 2021, a avut loc, prima ediție a Săptămânii Mondiale a Francofoniei Științifice, în cadrul căreia au fost organizate mai multe evenimente majore ale Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Universitatea Politehnica din București a găzduit a XVIII-a Adunare Generală a AUF, reuniune care, după Sommet-ul Francofoniei organizat de România (2006), este cel mai amplu eveniment francofon desfășurat în România.

Ministrul Educaţiei a subliniat și contribuția României la dezvoltarea francofoniei universitare, îndeosebi prin cele 980 de burse doctorale și postdoctorale „Eugen Ionescu”, acordate începând cu 2007. România a contribuit astfel în fiecare an cu un buget care a variat între 350.000 euro și 1.000.000 euro.

Mai multe instituții românești de învățământ superior, printre care Universitatea Politehnica din București, USAMV București și Universitatea Transilvania din Brașov, au anunțat în cadrul Adunării Generale a AUF acordarea de burse doctorale complementare celor acordate de statul român prin Programul „Eugen Ionescu”.