Modificări privind Normele de igienă din unităţile pentru educarea copiilor


Ordinul nr. 1885/2021 prevede modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.456/2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna şi recreerea copiilor şi tinerilor.

În unităţile publice sau private pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna şi recreerea copiilor şi tinerilor, fără bloc alimentar propriu, pentru hrana care nu este livrată în recipiente de unică folosinţă, se asigură mai multe condiţii, printre care, amenajarea unui oficiu pentru primirea hranei şi spaţiu pentru servirea mesei cu suprafeţe care se pot spăla şi dezinfecta cu uşurinţă.

Unitatea de la care este livrată hrana pentru unităţile publice sau private pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna şi recreerea copiilor şi tinerilor, fără bloc alimentar propriu, va păstra probe din toate alimentele livrate, în spaţii frigorifice, timp de 48 de ore.

Servirea meselor în unităţile pentru ocrotirea, educarea, odihna şi recreerea copiilor şi tinerilor poate fi realizată în sala de clasă sau într-un alt spaţiu amenajat, cu respectarea normelor de igienă.